Bo billig i London

Skal du til London for å se på fotball, kan det være finne et billig sted å bo. Og det finnes flere store hotellområder og sikkert tusenvis av hoteller i byen. Best for den som leter etter et skikkelig budsjettopphold, pleier det å være å velge vandrerhjem (hostel).

Sang og toastfrokost på vandrerhjem.

På et vandrerhjem bor du i en sovesal sammen med - vanligvis - en masse andre unge partysugne besøkende. Frokost inngår vanligvis i prisen, noe som ofte betyr så mye ristet brød, marmelade eller kaffe du greier å få i deg. Det pleier dessuten også gå bra å bruke kjøkkenet for å lage egne måltider (som gjør at du slipper å legge ut dyre penger på restaurantbesøk). Prisen er om lag på fra 7-8 pund per natt for en seng i sovesal med 16 senger og siden stiger prise noe desto færre sanger i sovesalen eller desto mer sentralt i byen du vil bo. Det finnes vandrerhjem i de fleste store hotellområdene i London.

Et område som byr på flere muligheter for de som vil bo billig er Kings Cross i den nordøstre delen av London. Dette er kanskje ikke verdens mest sjarmerende område, men du har alt du trenger rundt hjørnet fra der du bor: billige restauranter og fast foodsteder, matvarebutikker, uttaksautomater, internett-kafeer og bra tranportmuligheter til andre deler av byen. Man kan også, på om lag en halvtime, ta seg til fots bort til for eksempel Covent Garden.

Et annet område for de som oppholder seg i London, som byr på mange alternativer for den som vil bo billig i sovesal er Bayswater og Queensway i de nordvestre delene. Som i Kings Cross finnes det butikker, uttaksautomater, vekslingskontor og restauranter rundt knuten.

Et tredje område i London med mye billige bosteder er Earls Court i vestre del av London. Det er et backpackerområde og akkurat som de andre to, byr Earls Court i tillegg til opphold også på puber, billige restauranter, matvarebutikker, uttaksautomater og vekslingskontor.

For fakta om alle byens vandrerhjem og for å se priser og også kunne bestille, besøk for eksempel byens offisielle turiststed, Visit London. På følgende avdeling på deres side finner du utførlig med fakta om opphold på vandrerhjem og andre billige budsjettopphold.
www.visitlondon.com/where-to-stay/cheap-accommodation

Eget rom på easyHotel

Dessuten finnes easyHotel, som kan være et veldig bra alternativ om du ikke vil bo på sovesal, men likevel vil komme veldig billig unna for et enkelt- eller dobbeltrom. Fungerer omtrent som lavprisfly, nemlig at desto tidligere du bestiller, desto billigere blir det. Det finnes easyHotell på flere steder i London og du bestiller og betaler online. Det handler om enkle, men rene rom med strengt tatt bare seng og toalett og dusj. Det pleier å finnes rom både med og uten vindu (billigere uten). Som standard er det ingen TV på rommet og vil du ha wifi, må du betale ekstra for det. Ingen frokost og ikke tilgang til noe kjøkken.
www.easyhotel.com/hotels/united-kingdom