Champions League billetter

Sammenlign alle Champions League billetter

UEFA Champions League ble grunnlagt i 1992, men er basert på en turnering som har gått årlig siden 1955. Turneringen styres av UEFA og er tidligere kjent som European Champions Cup eller bare Europacupen.

Champions League er ansett å være verdens fremste klubbturnering og er toppen av klubbfotball i Europa. Finalen i Champions League er en av de mest tv-sendte sportsbegivenhetene i verden, i nyere år har seertall nådd 213 millioner.

Før turneringen ble restrukturert i 1992, var European Champions Cup et utslagsformat med kun mesterne fra hver europeiske liga. Med det nye navnet på konkurransen kom et nytt format i turneringen der de fire finalistene i de sterkeste ligaene I Europa skulle konkurrere i en mini-serie før man flyttet seg over til en utslagsturnering. Dette nye formatet viste seg å være en stor hit hos tv-publikum og tv-inntektene fra Champions League ble enorme, og å få rettigheter til å vise kampene live ble svært ettertraktet.

Før dette tidlige gruppestadiet er det en serie kvalifiseringsrunder holdt i det mer tradisjonelle utslagsformatet for lag fra svakere ligaer eller som kom lavere i sin egen liga. De 10 lagene som overlever dette stadiet kommer da inn i gruppestadiet med de lagene som ikke måtte kvalifisere seg.

Finalen i Champions League er en av de mest sette sportsbegivenhetene og både sponses og sendes mye, ganske likt Super Bowl.

Terminlister 2017/2018

6 Mars
Paris Saint Germain vs Real Madrid
Parc des Princes
Champions League
5 042,-
Les mer
6 Mars
Liverpool vs Porto
Anfield
Champions League
1 684,-
Les mer
7 Mars
Tottenham vs Juventus
Wembley Stadium
Champions League
1 615,-
Les mer
7 Mars
Manchester City vs Basel
Etihad Stadium
Champions League
866,-
Les mer
13 Mars
Manchester United vs Sevilla
Old Trafford
Champions League
1 445,-
Les mer
13 Mars
Roma vs Shakhtar Donetsk
Stadio Olimpico
Champions League
711,-
Les mer
14 Mars
Barcelona vs Chelsea
Camp Nou
Champions League
3 084,-
Les mer
26 Mai
Champions League vs Final
Millennium Stadium
Champions League
18 770,-
Les mer