Fa Cup billetter

Sammenlign alle Fa Cup billetter

The English Football Association Challenge Cup, vanligvis referert til som FA-cupen, er verdens eldste utslagskonkurranse for klubblag. Turneringen drives av det engelske fotballforbundet og det er ulike turneringer for herre- og kvinnefotball.

FA-cupen kan spores helt tilbake tiil 1871-sesongen da den først ble introdusert. Turneringen har aldri endret sitt format og er åpen for alle lag fra toppdivisjonen gjennom fotballigaen og inkludert pyramidesystemet av lag i non-league. Som sådan kan alle klubber, fra de profesjonelle til amatører konkurrere.

Turneringen er svært populær blant fansen og cupbomber er berømte, det er her relativt sett ubetydelige klubber prøver seg mot og beseirer en mye større (og høyere opp i ligasystemet) motstander. Dette kan føre til veldig finansielt lukrative kamper for de mindre lagene mot større motstandere.

Det er sjelden at lag fra lavere divisjoner kommer til de siste delene av turneringen, men det er ikke uvanlig at et lag fra lavere divisjoner kommer til kvart- eller til og med semifinalen. Det eneste non-leaguelaget som vant FA-cupen var Tottenham Hotspur Football Club tilbake i 1901.

Et svært verdensomspennende publikum ser på FA-cupfinalen hvert år og cupen kan fortelle mange historier om nestenglipper og cupbomber fra nesten hver eneste klubb gjennom alle tider. Cup-sjarmen som det henvises til, fanger fansens oppmerksomhet selv om en klubb risikerer nedrykk fra en divisjon.

Terminlister 2017/2018

28 Feb
Tottenham vs Rochdale
Wembley Stadium
Fa Cup
587,-
Les mer
17 Mars
Leicester vs Chelsea
King Power Stadium
FA Cup
1 836,-
Les mer
17 Mars
Manchester United vs Brighton
Old Trafford
FA Cup
807,-
Les mer
21 April
FA Cup vs Semifinal 1
FA Cup
1 819,-
Les mer
22 April
Fa Cup vs Semifinal 2
FA Cup
1 819,-
Les mer
19 Mai
Fa Cup vs Final
FA Cup
5 490,-
Les mer