Fotball- og motormuseer i Italia

Å kombinere et fotballbesøk i Italia med noen spennende museer, for eksempel sport- og fotballmuseer, er alltid gøy. Her kommer således noen tips som gir reisen din ytterligere en dimensjon.

Juventus Museum i Torino

På Juventus Museum får du som navnet antyder vite alt om laget Juventus og dets historie. Inngangsprisen på museet ligger på 15 euro og det er åpent alle dager utenom tirsdager. Du kan også kombinere et besøk på museet med en stadionrundtur, noe som koster 22 euro til sammen (altså stadionrundtur, pluss inngang på museet). Mer info på følgende side:
www.juventus.com/en/stadium-and-museum

San Siro Museum i Milano

Det går helt fint å besøke San Siro stadion (Stadio Giuseppe Meazza) i Milano og de har åpent hver dag klokken 9:30-17 og inngangsprisen ligger på 17 euro. Da får du bli en ting stadionrundtur og også besøke San Sio Museum, som viser alt du kan tenkes å ville vite om lagene Inter og Milan.
www.sansiro.net/?page_id=1761&lang=en

Italias fotballmuseum i Firenze

Museo del Calcio finner du i Firenze og der kan du blant annet kikka på tusenvis av bilder og flere hundre videosnutter fra italiensk fotball gjennom historien. Det er åpent mandag til torsdag og lørdager og inngangsprisen ligger på fem euro. Hjemmesiden deres ser ut til bare å være på italiensk, men den finnes her:
www.museodelcalcio.it/contatti-museo-calcio.html
Mer info om Museo del Calcio kan du lese på engelsk her:
www.firenzeturismo.it/en/informazioni-utili-2/famiglie-e-bambini-2/tutti-al-museo-2/2472-museo-del-calcio-2.html

Museo Ferrari i Modena og Maranello

Det finnes to Ferrari-musser og de ligger med om lag to mils avstand fra hverandre. I Modena finner du Museo Enzo Ferrai, som forteller om Enzo Ferraris liv og til og med viser en mengde biler. Vil du vite mer om Ferrari i Formel 1 gjennom historien, er det Museo Ferrari i Maranello som gjelder. Inngangsprisen for hvert av museene ligger på 15 euro og vil du besøke begge betaler du 26 euro. De har åpent daglig klokken 9:30-18 mellom november og marrs og 9:30-19 april til oktober. Mer om de to museene finner du her:
musei.ferrari.com/?lang=en

Ducatimuseum i Bologna

I 2016 har Ducatis museum stengt for renovering mellom 29 mars og midten av juni, men rundturen i fabrikken deres holdes som vanlig. Du må bestille besøk i forveien:
www.ducati.com/company/visit_us/index.do?tab=museum&_ga=1.134905649.1137464061.1455539239

Tips om flere motormuseer i Italia finner du her: www.italiantourism.com/auto.html