Gratismuseer og fotball og damp i Manchester

På besøk i Manchester skal såklart fotball stå i fokus når du ser en kamp med City eller United. Men hva skal du gjøre utenom selve kampen? Ja, du kan delvis la fotballen være i fokus der også. Det finnes et kjempestort museum, som såklart handler om det vidunderlige spillet fotball.

National Football Museum ligger i sentrum av Manchester og ha mer enn 100 000 saker som først og fremst handler om den engelske fotballen de siste 150 årene. Det finnes blant annet også en Hall of Fame med de beste spillerne, managerne og lagene i engelsk fotball, mulighet for å lytte til gamle BBC-radiosendinger fra kamper og ta del i hvordan supporterkulturen har utviklet seg gjennom historien. Du finner dette museet i de fem første etasjene av glassbygget Urbis. Det er gratis inngang og er åpent daglig klokken 10-17: www.nationalfootballmuseum.com/plan-your-visit

Om du har tid, ork og lyst igjen til flere museumsbesøk, finnes det ytterligere et 30-talls gratismuseer å velge mellom. For eksempel Astley Green Colliery Musemum, som er en tidligere gruve som ble brukt til om lag 30 år siden, men nå er et gruelig spennende museum. Eller hvorfor ikke besøke Bolton Steam Museum, der du blant annet kan kikke nærmere på 25 gamle dampmaskiner. Det finnes dessuten noen flere gratismuseer om nettopp dampmaskiner (så elsker du damp og maskiner har du kommet helt rett). Byen har også et brannvernmuseum (Greater Manchester Fire Service Museum) og et politimuseum (Greater Manchester Police Museum & Archives) som viser hvordan en historisk politistasjon så ut.

Det er altså store muligheter under din fotballreise til Manchester å kombinere virkelig folkelig kultur i form av å se på fotball, med kultur i form av å besøke museer (minst av alt fotballmuseet bør du jo besøke).

Mer fakta om byens museer finner du på turistsiden og vil du spesifikt ha fakta om gratismuseer, klikk på "Filter Results by" og velg deretter "Free Admission" i søkefilteret på denne siden:
www.visitmanchester.com/what-to-do/attractions/museums-galleries

Det finnes også en bra måte å ta seg gratis rundt i Manchester, nemlig via gratisbussene Metroshuttle. Det finnes tre ulike ruter gjennom byen, perfekt for å ta deg mellpm de ulike bydelene og severdigheter. Bussene stopper blant annet ved Piccadilly Station, China Town, Manchester Central, Victoria Station, Northern Quarter og Oxford Road Station. Avganger cirka mellom klokken 7-19 på hverdager, 8-19 på lørdager og 10-18 på søndager:
www.tfgm.com/buses/Pages/metroshuttle.aspx

For flere tips om hva man kan se og gjøre, se nærmere på turistsidn og bli inspirert til å finne på mye gøy. Blant annet finnes det på den siden mye om underholdningslivet og tips om for eksempel de beste barene, pubene og nattklubbene: www.visitmanchester.com
 

Finn fotballbillettene
Manchester United
Manchester City