Høyeste publikumssnittet i Premier League

Å se en fotballkamp live er alltid kult og er det dessuten nesten fullsatt med syngende fans blir det jo enda bedre etter min mening. Hvis du vil vite hvilke lag i Premier League i England som tiltrekker seg mest publikum til sine hjemmekamper, så har jeg sett på publikumssnittet for de siste sesongene (nåværende sesong så langt og forrige sesong).

Høyest publikumssnitt er det Manchester United som har. Arenaen deres - Old Trafford - har en kapasitet på rett under 76 000 tilskuere og hjemmesnittet pleier å ligge på rett over 75 000 tilskuere. kjøp manchester united billetter her

På andre plass i publikumsligaen finner du Arsenal med rett under 60 000 tilskuere i snitt per hjemmekamp og makskapasiteten for Emirates Stadium ligger på 62 260.

Deretter kommer Manchester City og de pleier å ligge på litt under eller over 50 000 tilskuere i snitt. Etihad Stadiums makskapasitet ligger rett over 55 000 og for årets sesong har Manchester City så langt ligget ganske nær utsolgt på alle hjemmekamper (tidligere sesonger dog noen tusen under 50 000 i snitt).

Et veldig populært lag med et stor skare lidenskapelige fans er Newcastle United. Selv når det går ganske dårlig sportslig, lokker de likevel mye publikum til sin hjemmearena St. James` Park. For eksempel ligger snittet så langt (for denne sesongen) rett under 50 000 tilskuere per hjemmekamp på arenaen som maksimalt tar inn rett over 52 000 tilskuere.

Som femte mest populære lag om man ser på antall tilskuere på hjemmekampene, pleier man å finne Liverpool FC. Arenaen - Anfield - tar rett under 45 000 tilskuere og snittet pleier å lande på rundt 44 000 per kamp hjemme i Premier League. Til neste sesong skal man dog bygge ut arenaen og legge til 8500 tilskuerplasser, som øker makskapasiteten til cirka 54 000 tilskuere (som trolig også kommer til å øke hjemmesnittet deres betydelig).

Deretter pleier Sunderland og Chelsea å kjempe om sjetteplassen i publikumsligaen og deres snitt pleier være en bit over 40 000 tilskuere. Sunderland og deres Stadium of Lighet har en makskapasitet på rett under 49 000 tilskuere og deres snitt pleier lande på rundt 42000-43000 tilskuere. Chelseas Stamford Bridge har en lavere kapasitet på rett under 42 000 tilskuere og det pleier nesten alltid være fullsatt. Ifølge siste nytt fra Chelsea, planlegger man å bygge en ny arena for 60 000 tilskuere med byggestart i 2017. Den skal etter planen ligge på akkurat samme sted som nåværende Stamford Bridge og stå klar i 2020. Om alt går i lås med for eksempel byggetilstand, skal de etter planen spille hjemmekampene sine på Wembley Stadium i tre sesonger til den nye arenaen er klar.

Litt etter Sunderland og Chelsea når det gjelder publikumssnitt pleier Everton å havne. De ligger hakket under 40 000, nærmere bestemt rundt 38 500 tilskuere i snitt hjemme på sin arena Goodison Park i Liverpool, som tar inn maksimalt 39 571 tilskuere.