Opplev fotball og stemning i GlasgowI Glasgow finner du storlaget Celtic Football Club og de spiller hjemmekampene sine på Celtic Park. Arenaen tar maksimalt 60 411 tilskuere. Normalt pleier hjemmekampene på Celtic Park lokke om lag 41 000-42 000 tilskuere, men om de møter et topplag kan det komme opp mot 50 000 tilskuere. For eksempel kom 48 161 da de i oktober i fjor møtte Aberdeen som akkurat nå ligger på andreplass på tabellen etter Celtic).

Viktige årstall gjennom lagets historie

Klubben ble stiftet i november 1887, i mai året etter vinner de den aller første kampen (vennskapskamp) med 5-2 mot Rangers og år 1892 vinner man sin første (av mange) ligatitler.

Et veldig stort år for klubben var 1967 da man vant alle turneringer man stilte opp i: Scottish League, Scottish Cup, League Cup, Glasgow Cup og Europacupen (i den sistnevnte turneringen slo man Inter Milan i finalen med 2-1).

Fra svensk synsvinkel var jo Henrik Larsson konge av Celtic syv sesonger på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet og i 2001 scoret han 53 mål i ligaen og cupen og fikk dermed gullstøvelen som Europas beste målscorer det året.

Ta en rundtur på arenaen Celtic Park

Det holdes guidede rundturer i Celtic Park og du får vite det meste om arenaen, kikke inn i ulike deler av dens innside (blant annet garderoben) og lære deg det meste om Celtic som klubb. Rundturene holdes daglig (noen færre turer på kampdager) og det hele koster 10 pund.

Ta deg til Celtic Park

Fra sentrum av Glasgow kan du ta busser mot Tollcross Road med følgende nummer: 61, 62, 64, 255 og 240 og gå av ved Parkhead Forge Shopping Centre og gå den siste biten til arenaen. Eller ta buss nummer 43 som passerer rett ved arenaen.

Besøk Hampden Park og Scottish Football Museum

Har du tid til overs i Glasgow og vil gå på et fotballrelatert museum, kan du besøke Scottish Football Museum som ligger på arenaen Hampden Park. Der finne det tusenvis av ting som har med Skottlands fotballhistorie å gjøre. Du kan f.eks. sette deg ned på benkene i en av arenaens opprinnelige garderober (og høre et opptak av landslagstreneren som snakker til spillerne før en kamp, du kan se på filmklipp med kjente skotske spillere, oppleve Scottish Football Hall of Fame og (såklart) se filmklipp når Henrik Larsson leker med forsvarere i den skotske ligaen.

Arenaen er blant annet hjem for det skotske landslaget og vil du ta en guidet rundtur også på denne arenaen, går det fint. Pris for å bare besøke museet ligger på syv pund, stadionrundturen ligger på åtte pund, og vil du gjøre begge deler koster det elleve pund.

Følgende busser (fra sentrum av Glasgow) passerer arenaen: 5, 7, 12, 31, 66 og 75.

Skaffe billetter til Celtics kamper

Nå er du antagelig utrolig sugen på å oppleve stemningen på Celtic Park når Celtic spiller kamp, og da finner du billettene her: www.fotbollsbiljetter.se/celtic/biljetter