Opplev publikumsfesten i Tyskland

Om du vil oppleve skikkelig publikumsfest når det gjelder fotball, da skal du definitivt valfarte til Tyskland. De har klart flest publikum på sine kamper og for hele Bundesliga ligger publikumssnittet per kamp på rett over 42 000 tilskuere. Således er det alltid fantastisk trykk på tribunene, nesten uansett hvilket lag som spiller. De syv første lagene i publikumsligaen trekker mellom 50 000 og 80 000 tilskuere på sine hjemmekamper og selv om det handler om bunnlag i ligaen, trekker de høyst trolig en god del over 20 000 tilskuere.

Under er en liten gjennomgang over de elleve mest populære publikumslagene i Bundesliga (statistikken er fra forrige sesong).

Høyest hjemmesnitt har Borussia Dortmund med rett over 80 000 tilskuere på sin arena Signal Iduna Park i Dortmund (nordvestre delen av Tyskland). Allment fryktet av motstanderlagets spillere er fremfor alt den "gule veggen" bakom det ene målet, som innebærer rett over 24 000 tilskuere (ståplass) på tribuneseksjonen Sudtribune.

Nummer to på listen når det gjelder hjemmesnitt i Bundesliga kommer FC Bayern München, som snitter rett over 70 000 tilskuere hjemme på Allianz Arena i München (sørlige delen av Tyskland).

For begge de første betyr snittet at de har nesten fullsatt på alle sine kamper. Dette gjelder også treeren på publikumslisten, nemlig FC Schalke 04 som har et snitt på om lag 61 500 tilskuere hjemme på Veltins-Arena i Gelsenkirchen (nordvestre del av Tyskland).

Deretter kommer Hamburg med rett over 53 000 tilskuere hjemme på Volksparkstadion (som maks tar inn 57 000 tilskuere) og du finner denne arenaen i de nordvestre delene av Hamburg (cirka sju kilometer fra bykjernen).

Så kommer tre lag som ligger ganske likt i publikumsligaen og de har alle tre rundt 50 000 tilskuere i snitt. VfB Stuttgart har rett under 51 000 tilskuere på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart (makskapasitet er 60,449), Borussia Mönchengladbach noe over 50 000 tilskuere og Hertha BSC med om lag samme snitt hjemme på Olympiastadion i Berlin (som tar inn litt over 74 000 tilskuere når det er fullsatt).

Det finnes naturligvis mange flere lag i Bundesliga med stort og spektakulært publikumstrykk på kampene. For eksempel snitter FC Köln 48 329 tilskuere, Eintracht Frankfurt pleier ha rundt 47,600 tilskuere, Hannover 96 en bit over 43 000 og Werder Bremen pleier trekke rett under 41 000 tilskuere.

Å planlegge en fotballsreise til Tyskland og Bundesliga kommer garantert til å bli et publikumsmessig minne for livet for deg. Du finner fotballbilletter til lagene i Bundesliga på følgende side: http://www.fotballbillett.com/bundesliga/billetter/