Publikums favorittlag i Frankrike


Den franske fotballligaen Ligue 1 trekker i snitt litt over 20 000 tilskuere per kamp og de to lagene i ligaen som har klart høyest publikumssnitt er Paris Saint-Germain og Olympique de Marseille.  

Stade Vélodrome lokker alltid mye publikum

Sist sesong vant Marseille publikumsligaen med et snitt på rett over 53 000 tilskuere på Stade Vélodrome. Denne arenaen har en makskapasitet på rett under 66 000 tilskuere. Mest publikum pleier de når de spiller mot PSG, da det pleier å være ganske nære fullt. I år har det gått dårligere rent spillemessig enn i fjor, som også har ført til et lavere publikumssnitt for denne sesongen. Likevel fortsatt imponerende med 45 000 tilskuere i snitt, tross et mellomår rent sportslig.

Parc des Princes er nesten alltid fullsatt

Nummer to i publikumsligaen i fjor var PSG, og i år leder de publikumsligaen rett foran Marseille. Paris Saint-Germain og Zlatan pleier å ha et snitt på ca 46 000 tilskuere hjemme på Parc des Princes, som har en maksimal publikumskapasitet på 47 929 tilskuere. Altså nesten fullsatt hele tiden.

OL,  LOSC og  ASSE har over 30 000 i snitt

Ytterligere ett lag i ligaen som år etter år lokker mye publikum hjemme på Parc OL i Lyon er Olympique Lyonnais, og de hadde sist sesong et snitt på 35 000 tilskuere og for årets sesong så lengt er snittet rett under 37 000 tilskuere. Deres arena tar forøvirig inn maksimalt 59 000 tilskuere.

På omtrent samme snitt når det gjelder hjemmepublikum er LOSC Lille, som sist sesong hadde 36 000 tilskuere i snitt hjemme på Stade Pierre Mauroy (som når det er fullsatt rommer 49 000 tilskuere). I år lokker de dog til vanlig rett over 30 000 hjemme ettersom det har vært litt svakere rent spillemessig (derav færre på tribunen).

Ytterligere et lag som pleier trekke mellom 30 000 og 32 000 tilskuere er AS Saint-Etienne og deres arena er den snart 90 år gamle Stade Geoffrey-Guichard, med en makskapsitet på 42 000 tilskuere.

Slik finner du de fem publikumslagene

Vil du se en kamp i Frankrike med bra trøkk på tribunen er det altså ett av disse fem lagene et bra alternativ å velge. Dra til Paris om du vil se PSG og Zlatan spille. Lille ligger i den nordøstlige delen av Frankrike, rett ved grensen til Belgia. Lyon og Saint-Etienne ligger temmelig nære hverandre et stykke nedover i landet, litt over halvveis ca om man drar mellom Paris og Marseille. For de er til sør-Frankrike og byen Marseille ved Middelhavet du reiser til for å heie på Olympique de Marseille.

Finn fotballbillettene for Frankrike her: http://www.fotballbillett.com/ligue-1/billetter/