Stadionrundturer og fotballmuseer i Spania

I de største spanske fotballbyene finnes det utmerkede muligheter til å kombinere fotball med fotballmuseer og rundturer på arenaene. Du kan for eksempel oppleve lagets arena via en rundtur på den første dagen av fotballreisen din og neste dag nyter du når laget spiller hjemmekamp. Slik får du ut det meste (og beste) av ditt besøk i for eksempel Barcelona, Madrid eller Sevilla.

Barcelona - Camp Nou Experience (Tour + Museum)

I Barcelona kan du selvsagt besøke Camp Nou og titte inn i museet, pluss ta en tur gjennom arenaen for å se garderober, gå i spillertunnelen ut på banen og få litt panoramautsikt over hele herligheten (tribunen og banen) høyt oppe på tribunen. Det er åpent hver dag (dog begrensede åpningstider på kampdager) og prisen er 23 euro for voksne, 18 euro for barn (6-13 år) og pensjonister over 70 år. Beregnet tidsadgang for museum og rundtur (du går på egenhånd) er 90 minutter (treffende nok, omtrent som en fotballkamp altså).

Mer info på: www.fcbarcelona.com/camp-nou/camp-nou-experience/detail/card/opening-times, http://www.fotballbillett.com/barcelona/billetter/

Madrid - Bernabéu Tour

I Madrid kan du kikke nærmere på Real Madrids arena Bernabéu, via en rundtur som holdes mellom mandag og lørdag klokken 10-19 og klokken 10:30-18:30 på søndager (kampdager er åpningstidene noe begrensede). Prisen ligger på 19 euro for voksne og 13 euro for barn inntil 14 år. Det er en rundtur der du går på egenhånd og du kan blant annet stå oppe på tribunen for å få utsikt over hele arenaen. Videre kan du besøke presidentens avdeling, garderoben, vandre gjennom spillertunnelen og ut på banen. Også her er det 90 minutters "kamptid" som gjelder for besøket.

Mer info på: www.realmadrid.com/en/tickets/bernabeu-tour

Madrid - Atlético de Madrid Museum & Vicente Calderon guidet omvisning

Besøker du Atlético de Madrids museum i Vicente Calderon får du muligheten til å lære deg det meste om laget gjennom historien og til og med kikke på deres vinnerpokaler. Prisen er seks euro for besøkende over 12 år eller tre euro for barn over 12 år. De tilbyr til og med guidete rundturer gjennom arenaen Vicente Calderon.

Sevilla - Real Betis - Benito Villamarín Stadion

Hvorfor ikke ta en rundtur i Real Betis høyborg, nemlig deres arena Benito Villamarín i Sevilla. Du får da blant annet besøke presserommet, pokalrommet, Real Betis sin garderobe, spillertunnel, banen og deler av tribunen for utsikt over banen. Prisen ligger på 15 euro for besøket og det er åpent på hverdager.,

Valencia - Mestalla Forever Tour

I Valencia kan du besøke byens stolte fotballags hjemmearena Mestalla og se nærmere på for eksempel garderoben, pokalrommet og spillertunnel. Rundturen er guidet på engelsk og koster 10,20 euro for voksne. Slik det ser ut, kan man bare gjøre denne rundturen frem til slutten av mars 2016.