Til og fra Londons flyplasser

Om du planlegger et tung fotballbesøk i London, kommer du høyst trolig til å ta deg dit med fly. Men, det finnes flere ulike flyplasser i byen og her har jeg samlet fakta om hvordan man tar seg til sentrum av London fra de ulike flyplassene. De fire vanligste flyplassene er Heathrow, Stansted, London Gatwick og London Luton.

Heathrow Airport

Ligger litt over tre mil vest for sentrum av London og du kan ta deg inn til byn med tunnelbanen. Det finnes tre tunnelbanestasjoner på Heathrow, nemlig terminal 1 og 3, terminal 4 og terminal 5 og linjen Piccadilly Line har avganger mellom om lag fem på morgenen og frem til rett før tolv på natten. Reisen til byen tar om lag 50 minutter og koster 5,70 pund ved kjøp i billettluke. Det finnes også ulike reisekort om du skal bruke lokaltrafikken også under dine dager i :London og da blir reisen til og fra flyplassen billigere.

Heathrow Express toget til Paddington station tar 15 minutter og kjøper du online 90 dager i forveien, koster det bare 5,50 pund for enkeltbillett. Desto nærmere reisen du kjøper, desto dyrere blir det.
Heathrow Connect-toget tar 25 minutter til Paddington og prisen er ca 10,20 pund for enkeltbillett.

Mer om å ta seg til Heathrow Airport:
www.heathrow.com/transport-and-directions
www.heathrowexpress.com/tickets-deals/prices-fares
www.heathrowconnect.com/tickets

Stansted Airport

Flyplassen ligger 56 km nordøst for sentrum av London og blant annet har National Express flybuss som koster fra seks pund ved onlinebooking og enda billigere er easyBus (om du bestiller lenge i forveien). Reisetiden er på drøyt 60-90 minutter, men tiden beror mye på hvor i London du skal (raskest til London Stratford) og om det er hverdag eller helg og tid på døgnet (hverdager i rushtrafikk tar det som du skjønner lengst tid).

Stansted Express-tog tar 47 minutter til Liverpool Street-stasjonen. Onlinebillett (lowest fares) 8 pund.

Mer om å ta seg til og fra Stansted Airport:
www.stanstedairport.com/to-and-from-the-airport
www.nationalexpress.com/airports/stansted-airport.aspx
www.easybus.com/en/about-us/our-bus-routes
www.stanstedexpress.com/offers/lowest-fares

London Gatwick Airport

Du finner Gatwick 48 km sør for sentrum av London og billigste flybuss er easyBus, som koster fra to pund ved onlinebooking lenge i forveien og reisetiden er på om lag 65 minutter.

Gatwick Express-toget tar 30 minutter til London Victoria stasjon og koster (online) 17,70 pund eller 31,05 pund tur-retur. Det finnes ofte spesialkampanjer, for eksempel billigere tur-retur og enda billigere billetter for to personer.

Southerns tog til London Victoria stasjon tar om lag 40 minutter og prisen begynner på om lag 12 pund.

Mer om å ta seg til og fra London Gatwick Airport:
www.gatwickairport.com/to-and-from
www.gatwickexpress.com/en/tickets-and-fares
www.easybus.com/en/about-us/our-bus-routes

London Luton

Flyplassen ligger 48 km nord for London og også her er easyBus billigst (fra 2 pund).

Tog tar ca 25-45 minutter til London og koster fra 12,50 pund. Togene går fra stasjonen Luton Airport Parkway; om lag ti minutter med transferbuss fra flyplassen.

Mer om å ta seg til og fra London Luton:
www.london-luton.co.uk/to-and-from-lla/going-south-beyond-london
www.easybus.com/en/about-us/our-bus-routes