Ligue 1 billetter

Ligue 1 er den hjemlige franske profesjonelle fotballigaen og refereres noen ganger til som La Championnat. Ligue 1 representerer den øverste divisjonen i fransk profesjonell fotball og er en del av et toetasjessystem for profesjonell foreningsfotball i Frankrike.

Ligaen består av 20 klubber og i likhet med majoriteten av profesjonelle fotballigaer i hele verden opereres det med et opprykks- og nedrykkssystem med Ligue 2, den andre etasjen av fotball i Frankrike.

Formatet ligner på Premier League, 20 lag spiller totalt 38 kamper over en sesong som strekker seg fra august til mai hvert år i likhet med de fleste europeiske ligaer. I motsetning til mange andre rivaliserende ligaer, tar Ligue 1 julepause på opptil to uker.

Den første French Association Football League for profesjonelle spillere ble stiftet helt tilbake i 1932 var opprinnelig kjent som National League før det ble byttet til Division 1 et år senere. Den franske ligaen anses å være en av verdens beste ligaer og den sjette i Europa bak ligaene i Spania, England, Tyskland, Italia og Portugal.

Ligaen hadde sin del av skampletter med korrupsjonsskandalene på 1930 og 1950-tallet og mer nylig i 1993. Ligaen har likevel greid å bevare sitt rykte gjennom rask og streng straff av klubber som bryter reglene og bringer fransk fotball i vanry.

I likheter med ligaer i Spania, England og Italia er Ligue 1 populær i asiatiske markeder, og klubber har lukrative innteksstrømmer gjennom reklame og tv-inntekter.

Lag

Ligue 1 Terminlister 2023 | 2024