Copa Del Rey billetter

Den spanske pokalturneringen ble første gang arrangert i 1903 til ære for den daværende kongen av Spania. FC. Barcelona dominerer antall trofeer, men følges intenst av Athletic Bilbao fra Nord-Spania.

Pokalturneringen har ikke mindre enn 84 deltagende lag, og det spilles 5 innledende runder, etterfulgt av kvartfinaler, semifinaler og til slutt finalen. KkDe lavest rangerte lag som deltar er fra den spanske 3.divisjon, og lagene fra den beste spanske liga, La Liga, inntrer først i 4. runde.

FC. Barcelona dominerer Copa Del Rey

De spanske erkerivalene FC. Barcelona og Real Madrid har møtt hverandre mange ganger i turneringen - og det foregår alltid intense opprør, både på og utenfor banen.

Nylig møttes de i finalen i 2014, hvor Real Madrid vant trofeet med en seier på 2-1, med et mål sent i kampen. Imidlertid dominerer Barcelona antall pokaler med hele 27 triumfer, mot Real Madrids 19. Barcelona vant pokalen i 2015, der de beseiret Sevilla i en bemerkelsesverdig kamp.

Copa del Generalísimo

Turneringen har skiftet navn flere ganger. Nylig skiftet den navn fra Copa del Generalísmo, som den ble kalt i Francisco Franco-regimet. Det skjedde da Franco døde i 1975 og turneringen igjen ble kalt Copa Del Rey, slik vi kjenner det i dag.

Kort om Copa Del Rey

Finalen spilles på forskjellige steder i Spania, og dette har ofte skapte stor debatt i fotball-glade landet. Det har også vært spekulasjoner i om Real Madrid har forsøkt å unngå FC. Barcelona skulle spille finale på Real Madrid’s hjemmebane, siden de flere ganger har startet en stor renovering like før finalen.

Vinneren av Copa Del Rey kvalifiserer seg direkte til Europa League neste sesong.

Lag

Copa Del Rey Terminlister 2023 | 2024