DFB Pokal billetter

Den tyske cupen så dagens lys for første gang i 1935 under navnet Tschammer-Pokal og ble vunnet av tradisjons-klubben FC Nürnberg. Turneringen hadde en pause under 2. verdenskrig, men kom tilbake igjen i 1952, hvor den fikk navnet DFP-Pokal, slik vi kjenner den i dag.

Den tyske cup-turneringen DFB-Pokal (Deutscher Fussball-Bund), er for alle lagene i de to beste ligaene, 1. og 2. Bundesliga, samt de fire beste lagene i 3. Liga. Utover det er det plasser til vinnerne og noen av andreplassene for noen av de mindre regionale ligaene. Hver sesong deltar 64 håpefulle lag som har ambisjoner om å vinne turneringen.

Bayern München er rekordholderne

Kanskje ikke så overraskende er det gigantene fra Bayern München, som har vunnet tittelen de fleste ganger. Klubben har vunnet hele 18 ganger i 21 finaler, som den har deltatt i. Den nest mest suksessrike klubben i cupen er Werder Bremen, som har vunnet seks ganger i sine ti finaler.

Fakta om DFB-Pokal

Siden 1985 har finalen blitt spilt hvert år på Olympiastadion i Berlin. Inntil da ble finalestedet først offentliggjort kort tid før kampen. Det tyske fotballforbundet tok som regel hensyn til hvor de to finalistene kom fra og prøvde å finne en diplomatisk løsning med hensyn til geografi.

I 1944 ble turneringen, som den gang het Tschammer-Pokal, ikke avholdt grunnet 2. verdenskrig. Først i 1952 ble turneringen gjenopptatt, nå under navnet DFB-Pokal. Rot-Weiss Essen var det første laget som vant turneringen under det nye navnet.

Vinnerne av turneringen får dessuten en plass i den etterfølgende sesongen av Europa League. Hvis klubben allerede har kvalifisert seg til europeisk fotball gjennom hovedturneringen, Bundesligaen, går billetten videre til et annet lag.

DFB Pokal Terminlister 2021 | 2022

21

Mai

2022

DFB Pokal

vs

Final

DFB Pokal

from 4 990,-

Les mer